Vliegvissen in Spanje: Pyreneeën

Vliegvisgidsen in het meest spectaculaire gebergte van Spanje: de Pyreneeën.
Vliegvissen in Spanje is spectaculair! Ons vliegvisaanbod in Spanje vindt plaats aan de zonnige kant van de Pyreneeën, waar onze gasten omringd worden door spectaculaire rivieren, meren, bergstromen en dat naast het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido.
Adrián Satué, directeur van Viajes Pesca Mosca, woont in een klein stadje in de Aragonese Pyreneeën en werkt al meer dan tien jaar als visgids in de Pyreneeën.
In de Pyreneeën kunt u vissen op de mediterrane «Zebraforel», die wordt beschouwd als de oudste beekforel van Europa, maar ook op garnalen, beekforel, regenboogforel en barbeel. Allemaal voornamelijk met droge vlieg!

Wij organiseren onze vliegvisreizen naar Spanje met:

BEGELEIDE VISDAG

Wij bieden begeleide visdagen of vispakketten aan in traditionele Pyreneese huizen.
Dit soort reizen zijn bedoeld voor vissers die gewend zijn om alleen of met z’n tweeën te reizen en één of meerdere dagen met een gids in de Pyreneeën willen vissen.

 • €/persoon.
 • €/persoon.
 • €/persoon.
 • €/persoon.
 • prijs op aanvraag.
 • Mediterrane bruine forel (Zebra forel), bruine forel, regenboogforel, garnalen en barbeel.
 • van april tot november.
 • we passen het scenario aan de fysieke conditie van de visser aan.
 • wij bieden een transferdienst aan vanaf de treinstations Zaragoza en Lerida AVE en vanaf de luchthaven van Zaragoza. De transfertoeslag is niet inbegrepen in de prijs.
INBEGREPEN
 • Dagelijkse visvergunningen.
 • Gekwalificeerde visgids.
 • Ongevallenverzekering.
 • Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Voertuig met chauffeur van het hotel naar de visgebieden.
 • Gourmet picknick lunch aan de rivier.
 • Drankjes tijdens de visdag.
 • Vliegen en visuitrusting.
NIET INBEGREPEN
 • Alles wat niet vermeld staat in de inbegrepen sectie.

Wil je gaan vissen in Spanje?

  Waarom is Spanje een droom voor vliegvissers?

  De Spaanse Pyreneeën vormen het grootste gebergte van Zuid-Europa. De rivieren, beken en bergmeren zijn de thuisbasis van uitstekende populaties wilde zebraforel.
  Het is een dunbevolkt gebied, zonder visserijdruk en met een buitengewone schoonheid. Een waar paradijs!
  Spanje is een unieke bestemming voor het vliegvissen. Redenen:

  – Vissen in rivieren vol geschiedenis: in zijn roman The Sun Also Rises vertelt Ernest Hemingway over zijn visreis in de Pyreneeën.
  – De verscheidenheid en de hoeveelheid van de rivieren liggen zeer dicht bij elkaar.
  – 365 dagen/jaar droogvliegvissen: Spanje is het land van de zon en het goede weer. De overvloed aan insecten langs de rivier maakt het mogelijk om het hele jaar door met droge vlieg te vissen.
  – Zebraforel: de oudste wilde forel op het Europese continent leeft in onze rivieren. Een variëteit aan bruine forel die uniek is in de wereld.
  – Uitstekende gastronomie: wijnen, paella, tapas, aardappelomelet…
  – Vissen en nog veel meer: mooie steden, kastelen, kloosters, kathedralen, nationale parken… Het is om te benadrukken dat Spanje ook een zeer veilig land is met uitstekende verbindingen (internationale luchthavens en hogesnelheidstreinen).

  Op welke zoetwatervissen kan ik in Spanje vliegvissen?

  Zoetwatervissen biedt meerdere mogelijkheden in Spanje:

  – Zebraforel: vissers uit de hele wereld komen naar Spanje om te vissen op «gefranjerde» forel uit de Middellandse Zee. Een unieke soort in de wereld.
  – Bruine forel: in de rivieren van de Pre-Pyreneeën is het mogelijk om ongelofelijke forellen te vangen. Op weinig bestemmingen ter wereld is het mogelijk om forel van die grootte te vangen.
  – Barbeel: bekend als de zoetwater «bonefish». De visvangst in kristalheldere rivieren is spectaculair. Een erg leuke vorm van droogvliegvissen. Het zal u verrassen!
  – Garnalen: deze endemische vis uit de Verenigde Staten werd in enkele beken en meren in Noord-Spanje geïntroduceerd. Het vissen met de droge vlieg in kleine alpenstroompjes is erg leuk.
  – Regenboogforel: soort in regressie die in sommige rivieren van de Pre-Pyreneese vlakte voorkomt. In de afgelopen decennia is hij door de overheid geïntroduceerd voor de sportvisserij.

  Wat zijn de beste maanden van het jaar voor de vliegvisserij in Spanje?

  In Spanje kunnen we 365 dagen per jaar vliegvissen aanbieden. Dit is mogelijk dankzij het vriendelijke klimaat.

  In de midden- en hoge bergrivieren kunt u van 1 maart tot 31 oktober vissen.

  – Maart: is de maand voordat de sneeuw in de bergen smelt. De stromingen zijn optimaal en de forel is actief tijdens de centrale uren van de dag.
  – April en de eerste helft van mei: de lente begint en de vissen zijn actiever. De bergrivieren zijn koud door de gesmolten sneeuw. Het is een uitstekende tijd om te vissen in de laaglandrivieren en kleine zijrivieren.
  – Van half mei tot eind oktober: dit is de tijd van het jaar wanneer er in de hoge bergrivieren gevist kan worden. Deze plaatsen bieden uitstekende condities om te vissen.
  – November en december: er zijn weinig plaatsen waar u kunt vissen in november en december, het is alleen mogelijk in de zogenaamde «gebieden voor intensief vissen». Het is de periode voorafgaand aan de voortplanting van de forel. Dit is een bijzondere tijd voor het vissen, omdat forellen zeer actief zijn (ze hebben voedsel nodig om zich te kunnen voortplanten) en om trofeeën te vangen.
  – Van december tot februari: dit zijn maanden met weinig activiteit, maar het is mogelijk om te vissen in de intensieve gebieden. Kunt u zich voorstellen dat u in januari kunt droogvliegvissen? In Spanje is het mogelijk.

  Waar zijn de beste rivieren voor vliegvissen in Spanje?

  De beste rivieren voor het vliegvissen bevinden zich in het noorden van Spanje, in de Pyreneeën.

  Ze hebben allemaal een noord-zuid route en liggen erg dicht bij elkaar.
  De belangrijkste visbedrijven en lodges in Spanje werken rond deze rivieren in de Pyreneeën.

  Er is een grote verscheidenheid aan scenario’s en enkele van de beste visgebieden zijn de volgende:

  Rivieren van Aigües Tortes en Sant Maurici National Park.
  Aigües Tortes en Sant Maurici National Park is de vertegenwoordiging van de granieten Pyreneeën. De bergstroompjes en meren zijn de thuisbasis van uitzonderlijke populaties bruine en rode forellen. Vissen is toegestaan in de perifere beschermingszone.
  Enkele van de rivieren zijn Garona, Flamisell, Noguera Ribagorzana en Noguera Pallaresa.
  Het is een plek van een verbazingwekkende schoonheid met een veelheid aan Romaanse kerken die tot werelderfgoed zijn verklaard.

  Rivieren van het Posets Maladeta Natuurpark
  Posets Maladeta Natural Park is de thuisbasis van een aantal unieke soorten in de wereld, zoals de Lammergier, Pyreneese desman, bruine beer, korhoen…
  Vissen in het natuurpark is subliem: indrukwekkende alpenlandschappen, kristalheldere bergbeekjes en agressieve forel. Wat kunt u nog meer vragen?
  Enkele van de rivieren zijn Esera, Cinca, Cinqueta, Noguera Ribagorzana en een groot aantal bergmeren.

  Trofee bruine forel in de rivieren van de Pre-Pyreneeën.
  Een van onze beste rivieren ligt aan de voet van de Pre-Pyreneeën. Het is een gewone rivier met kristalhelder water, maar met een grote bijdrage van organisch materiaal.
  De temperatuursomstandigheden van het rivierwater en de hoeveelheid voedsel zorgen ervoor dat de bruine en regenboogforellen in het water unieke afmetingen kunnen bereiken.
  Vissen is hier technisch en ingewikkeld, maar het houdt grote verrassingen in.

  Rivieren van Guara Canyons Natuurpark
  Het binnenland van het natuurpark biedt de mogelijkheid om te vissen op enkele van de best bewaarde populaties van de zebraforel in Spanje.
  De door het water gevormde ravijnen en rivieren zijn de thuisbasis van ongelooflijke populaties gieren en adelaars.
  Het is een grensplaats tussen het alpenklimaat van de Pyreneeën en de Middellandse Zee.
  De bekendste rivieren zijn Isuela, Flumen, Vero, Alcanadre, Guatizalema, Isuala…

  Rivieren van Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park
  De Perifere zone van het Ordesa Nationaal Park biedt een veelheid aan mogelijkheden om te vissen. Het kristalheldere water heeft zeer goede populaties zebraforel.
  Op deze plek ligt de Ara, de laatste wilde rivier in de Pyreneeën. Andere bekende rivieren zijn Cinca, Cinqueta, Bellos…
  Om toegang te krijgen tot de beste visgebieden is het noodzakelijk een vergunningen te hebben om privépaden met beperkte toegang te betreden.
  Kunt u zich voorstellen dat de visserij in gletsjerdalen door de UNESCO tot natuurlijk erfgoed van de mensheid is uitgeroepen?

  Aragon rivier en de Grand Slam.
  Veel vissers dromen ervan om op dezelfde dag een zoutwater Grand Slam te maken (bonefish, tarpon en vergunning). Durft u de uitdaging aan om te proberen een Great Slam in de Pyreneeën te maken?
  Op dezelfde dag en met een goede fysieke conditie kunnen we proberen 3 soorten te vangen die van groot belang zijn voor de visserij: garnalen, zebraforel en barbeel.

  Rivieren van het natuurpark van de westelijke valleien
  Het natuurpark van de westelijke valleien is het beschermde natuurgebied van de Pyreneeën waarin Atlantische klimaatinvloeden te vinden zijn. Het heeft weelderige bossen van beuken en sparren en groene weiden die door het vee worden begraasd. De landschappen zijn zoals beschreven door Ernest Hemingway in zijn roman The Sun Also Rises.
  De rivieren die dit beschermd natuurgebied doorkruisen van noord naar zuid zijn: Veral, Aragon Subordan, Estarrún of Osia

  Hoe kom je aan de visvergunningen om in Spanje te vissen?

  Spanje is een land met 17 autonome regio’s en 17 verschillende manieren om een visvergunning te verkrijgen.

  Naast de visvergunning van de betreffende regio is ook een dagelijkse visvergunning nodig. Met de dagvergunningen kan de visser in de beste wateren vissen, de zogenaamde visreservaten.

  Dagelijkse visvergunningen worden via een loterij verkregen op verzoek van de desbetreffende regionale overheid.

  Helaas maken al deze bureaucratische obstakels het voor de buitenlandse visser onmogelijk om voor eigen rekening een visreis te organiseren.
  Misschien hebben deze administratieve problemen ertoe bijgedragen dat de bestemming niet in aanraking is gekomen met het massatoerisme en de visbestanden in een prachtige staat van instandhouding verkeert.

  Wettelijke visgidsen hebben toeristische passen die hen in staat stellen om de klanten begeleide toegang te bieden tot de beste visgebieden van het land.

  Zijn de viswateren in Spanje openbaar of privé?

  De rivieren in Spanje zijn openbaar. De vissers hebben twee documenten nodig:

  1. De visvergunning van de desbetreffende Autonome Gemeenschap.

  1. De dagelijkse visvergunning.

  De doorgang door de rivieren is openbaar, maar bepaalde percelen die toegang geven tot de rivier zijn privé en de voorafgaande toestemming van de eigenaar is nodig om toegang te krijgen.

  Er moet ook worden opgemerkt dat het voor het bereiken van de bovenste delen van veel rivieren noodzakelijk is om over bospaden met beperkte toegang te reizen. Om door deze plaatsen te kunnen reizen is het noodzakelijk om een bedrijf met de bijbehorende vergunningen in te huren.

  Viajes Pesca Mosca heeft toestemming om de meeste beperkte toegangswegen in Aragon en Catalonië te betreden en heeft overeenkomsten met eigenaren voor toegang via privépercelen.

  Contacta con nosotros

   O llámanos:

   x